Retail, FMCG en GeoMarketing
GIS Innovations heeft regelmatig projecten uitgevoerd op het gebied van retail en geomarketing. Specifiek ging het om het maken van verzorgingsgebieden, het in kaart brengen van vraag- en aanbodgegevens en vestigingsplaatsenonderzoek. Reeds in 2009 is het plan opgevat om zo veel mogelijk van de kennis die daarbij is opgedaan op te nemen in één grote retail applicatie.
Veel tijd is inmiddels geïnvesteerd in het opbouwen van deze web applicatie. De applicatie wordt op de markt gebracht onder de naam Retail - GISanalyser. De applicatie bevat onder andere de volgende mogelijkheden:
• presenteren van aanbodgegevens
• presenteren van vraaggegevens en marktpotentie
• berekenen van verzorgingsgebieden
• interactief aanpassen van marktgebieden
• berekenen van de performance van aanbodlocaties
• presenteren van doelgroepgegevens per aanbodlocatie
• etcetera..
Gebruikers kunnen zelf gegevens uploaden, bewerken en presenteren of beschikken over een standaard dataset. Alle gegevens worden gekoppeld aan een kaartniveau, een tijdsinterval en een branche. Selectie van kaartniveau's, tijdsintervallen en branches gebeurt in overleg met de afnemer. Vanzelfsprekend zijn uitbreidingen hierop mogelijk.
Sinds het begin van het bestaan van GIS Innovations behoren de postbezorging en folderverspreiding tot markten waarvoor GIS applicaties ontwikkeld worden
Applicaties zijn ontwikkeld voor:
• het maken van indelingen van verspreidwijken
• het presenteren van de wijkindelingen
• het voorbewerken van digitale kaarten en data.
Van groot belang in deze markt is de grote mate van nauwkeurigheid die vereist wordt. Er wordt gewerkt tot op huisnummerniveau. Dit betekent dat data en kaarten zeer gedetailleerd, nauwkeurig en actueel moeten zijn.
Tot de opdrachtgevers van GIS Innovations behoren organisaties die actief zijn in vastgoed en projectontwikkeling. GIS Innovations heeft maatwerkapplicaties ontwikkeld voor het intekenen, selecteren en presenteren van percelen en planobjecten. Meestal worden aan de objecten gegevens over gebruik en gebruikers gekoppeld.
Dit soort GIS-applicaties is vooral interessant voor organisaties die zich richten op plan- en projectontwikkeling, overheden en woningbouwcorporaties.
Met het beschikbaar komen van OSM en de bijbehorende route software OSRM komt de integratie van verkeer- en vervoersvraagstukken in GIS projecten binnen bereik van veel meer organisaties. Inmiddels is ervaring opgedaan in projecten om met name loop- en fietsroutes te berekenen, op te slaan en te presenteren. Ook vormen deze gegevens een basis voor een afstanden-matrix tussen postcodegebieden of klant-gerichte wijkindelingen.